Skip to main content

Fire TV Stick | Basic Edition - internationale versie (Nederlandstalige menunavigatie niet beschikbaar)






Als Fire Sticks nieuw voor je is of je je afvraagt ​​wat het verschil is tussen de nieuwe 4K en de oudere modellen, laat me je dan helpen! Ik heb beide (één voor elke tv) en hoewel ze allebei min of meer hetzelfde zijn, is de nieuwe 4K-versie het extra paar dollar waard vanwege de extra snelheid en het toegenomen gemak van enkele doordachte functies.

De 4K-versie heeft de nieuwe geüpgradede Alexa-afstandsbediening, wat zo'n triomf is in vergelijking met de oudere Alexa-afstandsbediening, vanwege het feit dat ze eindelijk aan / uit-, mute- en volumeknoppen hebben toegevoegd. Hoera! U hoeft niet meer te zoeken naar de afstandsbediening van uw tv of kabelbedrijf als u het volume snel moet wijzigen. De spraakbediening is ook geavanceerder in deze versie, zodat ik Alexa eigenlijk kan vertellen "terug te schakelen naar HDMI 1" of "terug te schakelen naar kabel-tv", in plaats van de Input-knop op je tv of kabelafstandsbediening te gebruiken.

De gebruikersinterface is overal vlotter en responsiever, in tegenstelling tot de oudere Fire Stick, die af en toe een beetje traag is. Het is helder en duidelijk, en intuïtief te bedienen - en het instellen is een fluitje van een cent. De prompts op het scherm begeleiden u door alles en zouden voor iedereen gemakkelijk te volgen moeten zijn, zelfs als u uzelf niet als technisch onderlegd beschouwt. En wat de fysieke hardware betreft, zijn er slechts zoiets als ... 2 stappen: 1) sluit de stick aan op de stroombron en 2) plug de stick in een open HDMI-poort, die je aan de achterkant of zijkant van je tv vindt , handig gemarkeerd "HDMI 1" "HDMI 2" enz. Ik zou zeggen dat de installatie ongeveer 10 minuten kostte van start tot fini


Als u zich afvraagt ​​of een bejaarde of technofobe persoon de installatie aankan, is het antwoord ja. Kunnen ze een kartonnen doos openen, een stopcontact zoeken en een HDMI-poort op hun tv zoeken? Zo ja, dan komt alles goed, want al het andere wordt in principe geregeld door prompts op het scherm.

Als je nieuw bent bij Fire Sticks en je je afvraagt ​​waarom je er een nodig hebt: een Fire Stick is een tool waarmee je door een enorme videobibliotheek met tv en films kunt bladeren en streamen. Prime Video is gratis voor Prime-leden, maar je kunt ook betalen voor content via Netflix, HBO, etc abonnementen.

Kanttekening: als je je hier stiekem afvraagt ​​wat een Chromecast is en hoe deze verschilt, is een Chromecast een soortgelijk 'stick-achtig' apparaat dat wordt aangesloten op een HDMI-poort, maar het 'cast' alleen content van je laptop / computer / ander apparaat op het grote scherm van uw tv. Er is geen afstandsbediening of fraaie gebruikersinterface op het scherm --- het "casten" wordt bestuurd op het tabblad van uw browser waarop u video op het apparaat bekijkt, bijv. mijn laptop.

Als je je afvraagt ​​of de Amazon-inhoudsbibliotheek het waard is, is het antwoord: het is een van de grootste en wordt elke dag groter. Er zijn duidelijk veel oude of b-klasse films in de bibliotheek, maar ze voegen elke maand minstens een handvol nieuwe grote namen of recente films / tv-shows toe, en de grootste onbezongen schat is de steeds groter wordende collectie van Amazon Studio Originele inhoud, zoals Jack Ryan, Man in the High Castle, Sneaky Pete, etc. De productiekwaliteit en het schrijven zijn gelijk aan of beter dan alles op netwerk-tv.

Als je je afvraagt ​​waarom iemand meer dan één Fire Stick nodig heeft, dan is het antwoord: je hebt er een nodig voor elke tv, tenzij je elke keer dat je van kamer naar kamer gaat een enkele stick wilt loskoppelen en aansluiten. Daar is natuurlijk niets mis mee: je kunt de Fire Stick overal mee naartoe nemen, zoals je vakantiehuis of een hotel. Ik wil echter vooral de mijne aangesloten laten, en er zijn 2 tv-toestellen, dus 2 sticks. Als je meerdere tv's in huis hebt, kun je meerdere sticks hebben - ik heb gehoord dat sommige mensen maximaal 4 sticks in één huishouden hebben (hoewel er een limiet kan zijn aan het aantal mensen dat vanaf één account kan streamen) tegelijkertijd.)

Als je je afvraagt ​​of de 4K-versie een gimmick is of dat het het waard is, is het antwoord: het is het waard, want het is alsof ze alle kleine knikken en pijnpunten hebben gladgestreken om de gebruiker zo snel naar de door hen gekozen inhoud te krijgen als mogelijk. Alle kleine verbeteringen op het gebied van snelheid / functie en de verbeterde Alexa-afstandsbediening maken de 4K-versie een plezier om te gebruiken.

Ik hoop dat dit helpt!

Voor meer informatie
Klik hier : shorturl.at/nEXY2


Comments